Sarı Hardal Tozunu online sanal market mağazanız www.ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Sarı Hardal Tozu Nedir?
Hardal; turpgiller ailesinden olan ve tohumunun baharat olarak kullanıldığı otsu bir bitkidir. Hardal tozu ise hardal bitkisinin tohumunun bazı işlemlerden geçerek toz haline getirilerek baharat olarak kullanılan halidir. Hardal tozu yakıcı ve keskin bir kokuya sahiptir.Normalde siyah, kahverengi ve beyaz renklerinde tohumları bulunur.
Sarı Hardal Tozu Nasıl Yapılır?
Sarı Hardal tohumlarının öğütülmesiyle elde edilmektedir.
Sarı Hardal Tozu Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Hardal Tozu tohumu B vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini bünyesinde barındırır.
Ayrıca fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum mineralleri içeriğinde barındırmaktadır.
Sarı Hardal Tozunu Kimler Kullanabilir?
Veganlar
Çölyaklar
Ürünün faydalı özelliklerinden yararlanmak isteyenler
Ketojenik diyet yapanlar
Sarı Hardal Tozu Kullanım Alanları:
Sarı Hardal Tozu genellikle yemeklerin içerisinde kullanılmaktadır.
Çorba çeşitlerinde, salatalarda, sandviç hazırlarken veya peynir çeşitleri üzerinde kullanılmaktadır. Özellikle süt mısırı sosu olarak da tüketilmektedir. Et yemeklerinde, hardak ve mayonez yapımında kullanılır.
Sarı Hardal Tozu Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun. Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.
100 gram İçin Besin Değerleri | |
Enerji kcal/kj |
508 |
Yağ (g) |
36 |
Doymuş Yağ (g) |
2 |
Karbonhidrat(g) |
28 |
Şekerler (g) |
7 |
Lif (g) |
12 |
Protein (g) |
26 |
Tuz (g) |
0,1 |