DİNKEL( SPELT) UNU NEDİR ? Dinkel aşırı toprak istekleri olmayan kendini savunan bir gene sahip dayanıklı bir buğday türüdür. Kavuz kısmı kalın ve kış şartlarına dayanıklıdır. Bu kavuz tüketimden önce alınmaktadır. Dinkel buğdayının kepek, ruşeym ve endosperm kısmının tamamı öğütülerek dinkel unu elde edilmektedir. Normal buğday türlerine göre vitamin ve mineral içeriği 1/4 oranında daha zengindir. Genetiği bozulmamış buğdayın önemi üretimine girdiği besin madde çeşitinin çokluğundandır. Mutfağımızda buğdayın içine girmediği kaç hamur işi kaç makarna kaç ekmek yapabilirsiniz? Hiç... Bu sebeple dinkel buğdayı ile veya dinkel buğdayının tam öğütülmesi ile elde edeceğiniz dinkel unu ile yapacağınız bir çok gıda maddesi, değil zarar vermek, hücrelerimiz, sinir sistemimiz ve bağışıklık sistemimiz için destekleyici olacaktır. NELERDE KULLANI Devamını Göster