Amaranth (horozibiği) unu amaranth bitkisinin tohumlarının ince bir toz halinde öğütülmesiyle elde edilen bir un çeşididir.
Bu un tahıllarda, makarnalarda, kreplerde, ekmeklerde ve diğer unlu mamullerde kullanılabilir, ve diğer çeşit unlarla karıştırılabilir.
Buğday unu göre amarant unu besin değeri oldukça zengindir.
Bu yüzden beyaz un yerine glütensiz daha faydalı olan amarant unu tüketilmesi önerilmektedir.
Peki amarant bitkisi nasıl bir bitkidir , özellikleri nelerdir isterseniz birde buna bakalım.
Amarant , horozibiği (amaranthaceae) familyasından yaklaşık 50 çeşidi olan bir süs bitkisidir.
Tohum (tane) görüntüsü kinoa ya benzer.
Bir diğer adı horozibiği ‘dir.
Pembe, sarı, beyaz, kırmızı vb.
Farklı farklı renkleri ile bilinir.
Süs bitkisi bir &cce Devamını Göster