Kırmızı fasulye protein bakımından zengin olduğu için et ve süt ürünlerine alternatif olabilecek bir besin maddesidir ve özellikle vejetaryenler için ideal bir kaynaktır. Içinde bulunan demir, enerji üretimine ve metabolizmaya destek olur. Ne yaparım? Nasıl yaparım? Genellikle salatalarda yardımcı malzeme olarak kullanılan kırmızı fasulye etli ve sebzeli yemeklerde de tercih edilebilir. Püf noktası: Fasulyenin pişme süresini kısaltmak, besin değeri kaybını önlemek için bir gece önceden ıslatılması tavsiye edilir. Tarihçe meksika ve orta amerika'da 7000 yıldan beri tüketilirken, ispanyol kaşiflerin peru'da 15. Ülkemizde fasulye tarımının diğer yemeklik baklagillerden sonra başladığı ve yaklaşık 200 yıldan beri kültürünün yaygınlaştığı tahmin edilmektedir. Raf ömrü ne kadar ? Raf ömrü 1 yıldır nasıl ambalajlarda bulunur. 1000 g a kadar kraft doypack Devamını Göster