KIRMIZI MERCİMEK Kırmızı Mercimek baklagiller familyasından mercek şekilli yenilebilir tohumlarındandır. Kahverengi, sarı, kırmızı ve yeşil renkli çeşitleri vardır. Kırmızı mercimek kabuksuzdur ve nişasta oranı oldukça yüksektir. Geleneksel olarak sofralarımızda olmazsa olmaz çorba çeşitlerinden biri de mercimektir. Hindistan ve çevresinde çok yaygındır. Kırmızı mercimek sıcaklığın etkisiyle kırmızı rengini kaybeder, yapısından dolayı çok çabuk pişer. Tarihçesi nedir ? Kırmızı mercimek antik çağlara kadar geriye uzanan bir geçmişe sahiptir. M.Ö. 4000-6000 yıllarında Mezopotamya bölgesinde yetiştirilmiş ve dünyaya buradan yayılmıştır. Günümüzde ülkemizde Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Faydaları nelerdir ? İçeriğinde bitkisel protein, demir, folik asit, potasyum, B vitaminleri mevcuttur. Kalori değeri yüksektir. Besin değeri de ol Devamını Göster