SİYAH FASÜLYE UNU Siyah fasulye tanelerinin öğütülmesiyle elde edilir. Glüten içermediği için glütene duyarlı kişiler için alternanif bir un çeşididir. Lif bakımından oldukça zengindir. Buğday ununun kullanıldığı her yerde kullanılabilir. Örneğin bütün ekmek ve çeşitleri fasulye unuyla yapılabilir. Çorbalarda kullanılabilir. Hamur işlerinde tek başına veya karışım olarak değerlendirilebilir. SİYAH FASÜLYE Siyah renkli küçük taneli bir fasulye cinsidir. Bilimsel adı "phaseolus vulgaris” tir. Ülkemizde pek yaygın olmasada diğer dünya ülkelerinde kullanılması çok yaygındır. Anavatanı neresidir ? Anavatanı Amerika ‘dır. Tarihçesi nedir ? Yapılan araştırmalara göre 7000 yıl öncesinden beri yetiştirilmektedir. Kaşifler tarafından dünyaya yayılmıştır. İçerdiği besinler nelerdir ? Meksika , Güney Amerika Devamını Göster