Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1750 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1750 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
İngro Glutensiz Kabak Çekirdeği İçi 700 g
İngro Glutensiz Kabak Çekirdeği İçi 700 g
İngro Glutensiz Kabak Çekirdeği İçi 700 g
İngro Glutensiz Kabak Çekirdeği İçi 700 g
İngro Glutensiz Kabak Çekirdeği İçi 700 g
İngro Glutensiz Kabak Çekirdeği İçi 700 g
İngro Glutensiz Kabak Çekirdeği İçi 700 g
İngro Glutensiz Kabak Çekirdeği İçi 700 g

İNGRO

İngro Glutensiz Kabak Çekirdeği İçi 700 g

Ürün Kodu:KCI01000
Fiyatsız ürünlerimizde sipariş vermek için Whatsapp butonuna tıklayınız.
WhatsApp
features1750 TL üzeri ücretsiz kargo
featuresGıda Mühendisi Kontrolünde Üretim
Ürün Açıklaması

İngro Kabak Çekirdeği İçi Nedir?

 

Türkiye menşei olan İngro Kabak Çekirdeği İçi ; bildiğiniz kabak çekirdeğinin kabuğu soyulmuş halidir.Ayrıca hafif çıtır ve yağlı bir yapısı vardır.

 

İngro Kabak Çekirdeği İçi Nerede Yetişir?

 

En çok Kayseri, Nevşehir ve Konya gibi İç Anadolu şehirlerinde yetişmektedir.Bu bölgelerdeki iklim koşulları, kabak çekirdeği tarımı için oldukça uygundur.

 

İngro Kabak Çekirdeği İçi Enerji ve Besin Değerleri(100 g İçin Yaklaşık Değerler)

Enerji: 589 kcal

  • Karbonhidrat: 14.5 g
     
  • Protein: 25 g
     
  • Yağ: 46.5 g
     
  • Lif: 6.4 g

İngro Kabak Çekirdeği İçi Nerelerde Kullanılır?

Kahvaltılarda yoğurt ve meyve karışımlarına eklenerek lezzet ve besin değeri artırılabilir. Salatalarda çıtırlık ve protein katkısı sağlar. Ekmek, kraker veya granola tariflerine doku kazandırmak için kullanılabilir. Sebzeli pilavlar veya kinoa gibi tahıllı garnitürlerde kullanıldığında yemeğe hoş bir aroma ve besleyicilik katar. Ayrıca çorbalarda ya da çorba üzerine serpilerek sunuma zenginlik katabilir.

İngro Kabak Çekirdeği İçi Yapılan Tarifler Nelerdir?

 

Kabak Çekirdekli Granola

Malzemeler;

1-Yulaf ezmesi

2-Bal

3-Hindistan cevizi yağı

4-Kabak Çekirdeği İçi

 

Yapılışı:Yulaf ezmesi, biraz bal (veya hurma özü), hindistan cevizi yağı ve kabak çekirdeği içini karıştır. Fırına at, yaklaşık 20-25 dakika altın rengini alana kadar pişir.

Fırın Sebzelerin Üzerine Kabak Çekirdeği

Malzemeler

1-Kabak

2-Patates

3-Havuç

4-Kabak Çekirdeği İçi

 

Yapılışı:Kabak, patates, havuç fırınlanır.Tam fırından almaya yakın üzerine bir avuç kabak çekirdeği içi serpilir.Hafifçe kavrulup çıtırlaşınca fırından alınır.

 

İngro Kabak Çekirdeği İçi Glisemik İndeksi Kaçtır?

 

Kabak çekirdeği içi büyük ölçüde yağ ve protein içerir,kabak çekirdeği için GI değeri yaklaşık 25 olarak kabul edilir; yüksek karbonhidratlı gıdalara göre çok düşük etkisi vardır.

 

İngro Kabak Çekirdeği İçi Kaç Çeşit Vitamin İçerir Oranları Kaçtır?

 

Vitamin

Tipik içerik / değer

Açıklama

Vitamin A (ve karotenoidler)

0,019 mg / 100 g çekirdek kısmı (meyve/semente göre)

Kabak çekirdeğinde A vitamini düşük düzeydedir.

Vitamin C

~ 0,3 mg / 100 g çekirdek kısmı

Çok düşük düzeyde bulunur.

Vitamin B1 (Tiamin)

~ 0,034 mg / 100 g çekirdek kısmı

 

Vitamin B2 (Riboflavin)

~ 0,052 mg / 100 g çekirdek kısmı

 

Vitamin B3 (Niasin)

~ 0,286 mg / 100 g çekirdek kısmı

 

Vitamin B5

~ 0,056 mg / 100 g çekirdek kısmı

 

 

 

İngro Kabak Çekirdeği İçi Kaç Çeşit Mineral İçerir Oranları Kaçtır?

 

Mineral

Tipik içerik / değer (mg / 100 g çekirdek kısmı)

Kalsiyum (Ca)

~ 14,84 mg

Demir (Fe)

~ 2,84 mg

Magnezyum (Mg)

~ 190,92 mg

Fosfor (P)

~ 397,64 mg

Potasyum (K)

~ 260,90 mg

Çinko (Zn)

~ 2,52 mg

Bakır (Cu)

~ 0,43 mg

Manganez (Mn)

~ 1,47 mg

 

İngro Kabak Çekirdeği İçi Kaç Çeşit Fenolik Madde İçerir Oranları Kaçtır?

 

Kabak çekirdeği içi (çekirdek ve çekirdek yağı) fenolik bileşikler açısından da belirli bir zenginlik taşır.Yani, kabak çekirdeği içi çok sayıda fenolik bileşik içerir (fenolik asitler + flavonoid bileşikleri), ve oransal olarak yağ kısmında 20–25 mg / 100 g yağ gibi değerlerle ölçülmüş fenolik asit içerikleri vardır.

 

İngro Kabak Çekirdeği İçi Kaç Farklı Türü Vardır?Türkiye’de Kullanılan En Yaygın Türü Hangisidir?

 

“Tür” derken kabak çekirdeği açısından aslında kabuk­suz kabak çekirdeği / kabak türleri demek daha uygundur.Türkiye’de kabak çekirdeği üretimi genelde Cucurbita pepo bazlı çeşitlerle yapılır.

 

İngro Kabak Çekirdeği İçi Üretim Metodu Nedir?

 

Hasat edilen kabak çekirdeklerinin içindeki çekirdekler çıkarılıp yılandıktan sonra iyice kurutulur.Ardından dış kabukları soyularak iç kısımları alınır. Bu haliyle tüketime uygun bir şekilde paketlenir.

İngro Kabak Çekirdeği İçi Ömrü -Ambalaj-Sevkiyat

Ürünlerimize üretimde minimum 12 ay raf ömrü verilmektedir. Ürüne en uygun modern ambalajlar seçilir. En uygun ambalaj teknolojisi ile paketlenerek mağazalarda yer bulur. Özenle paketlenerek sizlere ulaşır.

İngro Kabak Çekirdeği İçi Sıkça sorulan Sorular Nelerdir?

– Gluten içeriyor mu?
Hayır, doğal yapısında gluten yok. Ama ürünün işlendiği tesiste başka ürünler de varsa, çapraz bulaşma ihtimali için ambalaj bilgilerine bakmakta fayda var.

– Veganlar tüketebilir mi?
Evet, içinde hiçbir hayvansal içerik bulunmuyor. Vegan beslenenler gönül rahatlığıyla kullanabilir.

– Ketojenik diyet yapanlara uygun mu?
Uygun. Karbonhidrat oranı düşük, yağ oranı ise yüksek olduğu için ketojenik beslenenler tarafından da tercih ediliyor.

Besin Tablosu
SEPETE EKLE
Yorumlar
Yorum Yap
Bu ürün için henüz yorum yapılmamış.