Sarı hardal nedir nerelerde kullanılır? Hardal tohumu hardal bitkisinden elde edilmektedir. Hardal bitkisinin tohumundan elde edilen beyaz, sarı, kahverengi veya siyah renkte hardal baharatı üretilmektedir. Hafif bir tada sahiptir. Bir çok kişinin adını duyduğu ve kullandığı faydalı bir bitkidir. Daha çok çiçeklerinin sarılığı nedeni ile sarı hardal tohumu adını almıştır. Normalde siyah, kahverengi ve beyaz renklerinde tohumları bulunur. Hardal tohumu b vitamini, c vitamini, e vitamini ve k vitamini bünyesinde barındırır. Ayrıca fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum mineralleri içeriğinde barındırmaktadır. Sarı hardal tohumu genellikle yemeklerin içerisinde kullanılmaktadır. Bir çok sağlık problemine iyi geldiği düşünülen sarı hardal tohumu yemek yanında bir çok besini hazırlarken kullanılmaktadır. Çorba çeşitlerinde, salatalarda, sandviç hazırlarken veya peynir çeşitleri üzerinde kullanılmaktadır. Özellikle süt mısırı sosu olarak da tüketilmektedir. Besin değerleri nedir? Enerji ve besin ögeleri 100 g için enerji 564 kcal yağ 36 g - Doymuş yağ 2 g karbonhidrat 28 g - Şekerler 6,8 g protein 26 g tuz 0 g lif 12 g raf ömrü ne kadar? raf ömrü 1 yıldır. Nasıl ambalajlarda bulunur? 1000 g a kadar kraft doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır. 5- 10-25.000 g da lamine polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır. 5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır.