Kırmızı Pancar Tozunu online sanal market mağazamız www.ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Kırmızı Pancar Tozu Nedir?
Kırmızı Pancar köklerinin ekstraksiyonu ile elde edilen saf antosiyanin yüksek teknolojik işlemlerden geçerek elde edilen toz halidir.
Kırmızı Pancar Tozu Nasıl Yapılır?
Pancar tozu doğada bulunan meyvelere renk veren antosiyanin adlı pigmentin moleküler saflaştırılması ile elde edilen bir üründür. Mor meyve ve sebzelerin ekstraksiyonu ile elde edilen saf antosiyanin yüksek teknolojik işlemlerden geçerek tüm gıdalara eklenebilir. Ham meyvedeki halinden daha fazla yarar ve koruyuculuk kazanmış bir forma dönüşmüş olur.
%100 doğal içeriğe sahiptir ve ülkemiz kaynaklarından elde edilen meyve özlerinden oluşturulmuştur.
Kırmızı Pancar Tozu Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Pancar kökü büyük miktarda şeker içerir;az miktarda lif,büyük miktarda selüloz, pektin, organik, pantotenik ve folik asitler;birçok vitamin,çeşitli mikro elementler (demir, iyot,kalsiyum, potasyum, kobalt, magnezyum, manganez, bakır, flor ve çinko);pigmentler ve diğer birçok madde içermektedir.
Pancar tozunun da tüketildiğinde aynı faydaları göstermesi beklenir.
Kırmızı Pancar Tozunu Kimler Kullanabilir?
Çölyak hastaları
Glütensiz beslenenler
Sağlıklı ve doğal beslenmek isteyenler
Veganlar
Mutfağında renkli tarifler denemeyi sevenler
Kırmızı Pancar Tozu Kullanım Alanları:
Yapacağınız hamur işi tariflerinde doğal katkısız renklendirici olarak kullanabilirsiniz. Kırmızı makarnalar, pastalar yapabilir, süt ürünlerine karıştırarak tüketebilirsiniz. Kırmızı pancar tozu gıdalarınızda herhangi bir tat veya koku oluşturmaz.
Kırmızı Pancar Tozu Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun. Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanacaktır.
100 gram İçin Besin Değerleri |
|
Enerji kcal/kj |
50 |
Yağ (g) |
0,1 |
Doymuş Yağ (g) |
0,03 |
Karbonhidrat(g) |
9,5 |
Şekerler (g) |
6,4 |
Lif (g) |
2,8 |
Protein (g) |
1,6 |
Tuz (g) |
0,1 |