Keçi Boynuzu Unu Nedir ?
Keçiboynuzu tozu olarak da adlandırılan keçiboynuzu unu bir kakao tozu alternatifidir. Kakao tozu gibi görünür.
Keçi Boynuzu Unu Nasıl Yapılır ?
Keçiboynuzları kabuklarıyla beraber çekirdeklerinden ayrılmadan temizlendikten sonra glütensiz ürünlerin işlendiği İngro değirmenlerinde öğütülerek hiçbir katkı maddesi eklenmeden un halini alır.
Keçi Boynuzu Unu Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Keçiboynuzu tozu besin değerleri açısından oldukça zengin bir üründür
Protein, fosfor, magnezyum, çinko gibi mineraller ile A, B, D ve E vitaminlerini içerir.
Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek olur
Bolca vitamin ve mineral içerdiğinden soğuk algınlığı, grip, nezle gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır, var olan hastalığın daha hızlı iyileşmesini sağlıyor.
Yüksek oranda kalsiyum içerdiğinden kemik sağlığını destekler, kemik erimesinin en aza indirilmesine yardımcı olur.
Rafine şeker yerine kullanılabildiği için diyabet ve obezite gibi hastalıklarla mücadele edenlere destek verir.
Keçi Boynuzu Ununu Kimler Kullanabilir?
Kilosuna dikkat edenler
Kilo vermek isteyenler
Veganlar
Vejetaryenler
Ketojenik diyet yapanlar
Çölyak hastaları
Keçi Boynuzu Unu Kullanım Alanları:
İngro Glütensiz Keçiboynuzu Unu birçok hamur işinde (kek, kurabiye, poğaça, ekmek, pizza, makarna, vs..) sıcak-soğuk içeceklerde kullanılabilir.
Şeker ve kakao yerine tatlandırıcı, renklendirici ve aroma verici olarak kullanılabilir.
Keçi Boynuzu Unu Saklama Koşulları:
Kuru ve ışık görmeyen ortamlarda muhafaza ediniz. Mümkünse buzdolabında saklamanız daha faydalı olacaktır.
Keçiboynuzu Tozlu ve Chia'lı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
1 yumurta
150 gr tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı chia tohumu
3 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyin.
İyice yoğurun.
Unu eleyerek kontrollü şekilde ekleyin. Kabartma tozunu katıp yoğurun.
Kum gibi dağılıp toparlanınca unu yeterli demektir.
Yarım santim kalınlıkta açıp kalıpla keserek şekil verin.
Tepsiye dizin. 160°lik fırında yaklaşık 15-20 dk hafif sertleşene kadar pişirin. Tam sertleşmeden çıkarın çünkü kurabiye fırından çıkınca da pişmeye devam eder. Kurabiyeler tam olarak soğumadan tepsiden almayın (her fırın farklı pişiriyor lütfen sık sık kontrol edin)
İlk sıcaklığı çıkınca üstüne pudra şekeri ya da kakao serpilebilir.
Afiyet olsun.
İNGRO
Doğallığı Yaşa
Keyifli alışverişler dileriz