Siyah Hardalı online sanal market mağazanız www.ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Siyah Hardal Nedir?
Hardal; turpgiller ailesinden olan ve tohumunun baharat olarak kullanıldığı otsu bir bitkidir. Normalde siyah, kahverengi ve beyaz renklerinde tohumları bulunur.
Siyah Hardal Nasıl Yapılır?
Hardal bitkisinin tohumlarından elde edilmektedir.
Siyah Hardal Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Siyah hardal tohumu B vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitaminini bünyesinde barındırır.
Ayrıca fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum minerallerini içeriğinde barındırmaktadır. İçeriğinde kükürt bulunduran siyah hardal tohumunun sıcak suya eklenmesi önerilmez.
Siyah Hardalı Kimler Kullanabilir?
Veganlar
Çölyaklar
Ürünün faydalı özelliklerinden yararlanmak isteyenler
Ketojenik diyet yapanlar
Siyah Hardal Kullanım Alanları:
Siyah Hardal genellikle yemeklerin içerisinde kullanılmaktadır.
Çorba çeşitlerinde, salatalarda, sandviç hazırlarken veya peynir çeşitleri üzerinde kullanılmaktadır.
Et yemeklerinde, hardak ve mayonez yapımında kullanılır.
Siyah hardal tohumu, hem yenilebilen hem de cilde sürülerek uygulanabilen bir tohumdur.
Siyah Hardal Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun. Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.
100 gram İçin Besin Değerleri |
|
Enerji kcal/kj |
60 |
Yağ (g) |
3 |
Karbonhidrat(g) |
6 |
Lif (g) |
4 |
Protein (g) |
4 |