BREZİLYA CEVİZİ Nedir?
Brezilya cevizi, Güney Amerika’nın Amazon bölgesinde yetişen bir kabuklu yemiş çeşididir. "Brezilya fındığı” adıyla da bilinir. Ağırlıklı olarak Guyana, Venezuela, Brezilya, Kolombiya, Peru ve Bolivya’da üretilir. İçeriği ve benzersiz özelliklerinden dolayı bu besin, kuruyemişten çok "süper gıda” sınıfında değerlendirilir. Görünüm olarak kajuyu andırırken, lezzet olarak ise damakta ceviz, yer fıstığı ve kaju benzeri özgün bir his uyandırır.
BREZİLYA CEVİZİ Nasıl Yapılır?
Brezilya Cevizi, birinci kalite üretimin yapıldığı ülkelerden ithal edilir. Mevsiminde toplanan meyvelerin tohum kısımları, sert kabuklarından ayrılarak özenli bir şekilde temizlenir. Ardından koruyucu vb. hiçbir katkı ilave edilmeden çiğ olarak tüketime hazır hale getirilir. Bu esnad Devamını Göster