Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1750 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1750 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Glutensiz Basmati Pirinç 700 g
Glutensiz Basmati Pirinç 700 g
Glutensiz Basmati Pirinç 700 g
Glutensiz Basmati Pirinç 700 g
Glutensiz Basmati Pirinç 700 g
Glutensiz Basmati Pirinç 700 g
Glutensiz Basmati Pirinç 700 g
Glutensiz Basmati Pirinç 700 g

İNGRO

Glutensiz Basmati Pirinç 700 g

Ürün Kodu:BSP01000
Toptan
Toptan
Fiyatsız ürünlerimizde sipariş vermek için Whatsapp butonuna tıklayınız.
WhatsApp
features1750 TL üzeri ücretsiz kargo
featuresGıda Mühendisi Kontrolünde Üretim
Ürün Açıklaması

İngro Basmati Pirinç Nedir?


Türkiye Menşei İngro Basmati pirinç, uzun taneli, ince yapılı ve pişince tane tane kalan özel bir pirinç çeşidir.Hani şu meşhur pilavların sırrı ya da Hint mutfağının olmazsa olmazı… İşte o!


İngro Basmati Pirinç Nerede Yetişir?


Genellikle Hindistan ve Pakistan kökenli ama artık başka bölgelerde de yetiştirilir. Türkiye’de de bazı üreticiler tarafından deneniyor ama en yoğun yetiştirildiği yer Hindistan.


İngro Basmati Pirinç Nerelerde Kullanılır?


Basmati pirinç; salatalarda, kâselerde, sebze sotelerde ve baharatlı pilavlarda çok güzel durur. Özellikle tane tane yapısıyla sofrada şık bir görünüm sağlar. Bir de baharatlarla çok iyi uyum sağlıyor, mesela kimyon, zerdeçal ya da tarçınla uyumu efsane.

İngro Basmati Pirinç İle Yapılabilecek Tarifler Nelerdir?

 Limonlu Basmati Pilavı

Malzemeler:

  • 1 su bardağı basmati pirinç

  • 1,5 su bardağı sıcak su

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

  • Birkaç ince limon kabuğu rendesi

  • Tuz

Nasıl Yapılır?
Pirinçleri güzelce yıkayıp 15-20 dakika suda beklet. Zeytinyağını tavaya al, süzülen pirinci ekleyip biraz kavur. Suyunu ve limon suyunu ekle. Tuzu da koyup kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişir. Limon kabuğu rendesini en son ekle, ferah ferah bir pilav oluyor.

Sebzeli Soğuk Basmati Pirinç Salatası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış basmati pirinç

  • 1 küçük havuç (rendelenmiş)

  • 1/2 kırmızı biber (küçük doğranmış)

  • Taze maydanoz

  • Limon suyu, zeytinyağı, tuz

Nasıl Yapılır?
Haşlanmış pirinci soğut. Üzerine tüm sebzeleri ve doğranmış yeşillikleri ekle. Limon ve zeytinyağı ile karıştır. Yaz aylarının kurtarıcısı bir tarif diyebilirim!

İngro Basmati Pirinç Glisemik İndeksi Kaçtır?

Basmati pirinçin glisemik indeksi (GI) 50 - 58 arasında değişir.Bu, onu düşük ila orta GI'ye sahip bir pirinç türü yapar.

İngro Basmati Pirinç Kaç Çeşit Vitamin İçerir Oranları Nedir?

Basmati pirinç çoğunlukla B grubu vitaminlerini içerir.

Vitamin

100 g pişmemiş basmati pirinçte yaklaşık miktar

B1 (Tiamin)

0.4 mg (%33 günlük ihtiyaç)

B3 (Niasin)

4.0 mg (%25 günlük ihtiyaç)

B5 (Pantotenik asit)

1.0 mg

B6 (Piridoksin)

0.5 mg

E Vitamini

0.1 mg (çok az)

İngro Basmati Pirinç Kaç Çeşit Mineral İçerir Oranları Nedir?

Mineral

100 g pişmemiş basmati pirinçte miktar

Demir

0.8–1.5 mg

Magnezyum

20–40 mg

Fosfor

100–120 mg

Potasyum

50–80 mg

Çinko

1–1.5 mg

Sodyum

1–2 mg (çok düşük)

Kalsiyum

5–10 mg



İngro Basmati Pirinç Kaç Çeşit Fenolik Madde İçerir Oranları Nelerdir?

Fenolik Bileşik

Bulunma Durumu

Ferulik asit

✔️ Var

p-Kumarik asit

✔️ Var

Kafeik asit

✔️ Var

Vanilik asit

✔️ Var

Sinapik asit

✔️ Var

İngro Basmati Pirinç Kaç Farklı Türü Vardır? Türkiye’de Kullanılan En Yaygın Türü Hangisidir?

Basmati pirinç, Türkiye'de yetiştirilmez, genellikle ithal edilir. Anavatanı Hindistan ve Pakistan’dır. En yaygın tür ise, Hindistan menşeli, yaşlandırılmış beyaz basmati pirinçtir.Bu tür, tane tane pişmesi, hoş aroması ve hafifliği sayesinde Türkiye’de en çok tercih edilendir.

İngro Basmati Pirinç Raf Ömrü -Ambalaj-Sevkiyat

Ürünlerimize üretimde minimum 12 ay raf ömrü verilmektedir. Ürüne en uygun modern ambalajlar seçilir. En uygun ambalaj teknolojisi ile paketlenerek mağazalarda yer bulur. Özenle paketlenerek sizlere ulaşır. 

İngro Basmati Pirinç Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir?

Basmati pirinç yıkanmalı mı?
Evet, mutlaka. Nişastasını atmak ve tane tane olması için iyice yıkanmalı, hatta 15-20 dakika ılık suda bekletmek harika sonuç verir.

Bire bir mi pişiriliyor?
Genellikle 1 ölçü pirince 1.5 ölçü su yeterli. Çok sulu yaparsan lapa olabilir.

Gluten içeriyor mu?
Hayır, doğal olarak glutensizdir.

Normal pirinçten farkı ne?
Tane uzunluğu, piştikten sonra dağılmaması ve aromasıyla fark yaratıyor. Hafif fındıksı bir kokusu da var.

İngro Doğallığı Yaşa!








Besin Tablosu
SEPETE EKLE
Yorumlar
Yorum Yap
Bu ürün için henüz yorum yapılmamış.