Çiğ karabuğday (greçka)kuzu kulağıgiller ailesinden, beyaz çiçekli, siyah tohumlu, glutensiz bir bitkidir. Greçka(kreçka), arap darısı veya kış bitkisi olarak da bilinir. Adı her ne kadar buğday olsa da küçük otsu bir bitki olup sadece lezzet bakımından buğdaya benzemektedir.yeşil renkte olan ürünümüz hiçbir ısıl işlem görmemiştir. Ekmek yapımında ekşimayalı olarak tam kabarma sağlayabileceğiniz doğru üründür.Ürünümüz kavrulmamıştırkarabuğday(greçka) bileşiminde yüksek düzeyde protein, diyet lif, vitamin, temel çoklu doymamış yağ asitleri,rutin vequercetin gibi antioksidanları içerir.besin kalitesinin yüksek olması nedeniyle önemli bir gıda ham bileşeni olan karabuğday, fonksiyonel gıda endüstrisi için çok önemli bir potansiyele sahiptir. Anavatanı neresidir ? karabuğdayın anavatanı asya’d Devamını Göster