FINDIK UNU BEYAZ Fındık içi tanelerinin kabuğunun soyulduktan sonra öğütülmesiyle elde edilir. 1-2mm büyüklüğündeki fındık parçacıklarından oluşan bir undur. Genellikle gıda sektöründe kullanılmaktadır. Bisküvi , kek, kurabiye, vb. unlu mamullerde kullanılmaktadır. Bunun yanında bazı şerbetli tatlıların yapımında veya dondurmalarda garnitür olarak kullanılmaktadır. Gıda sektöründe çikolata üretiminde hem fındık unu , hem de fındık parçacıkları çok fazla kullanılmaktadır adeta ana girdilerindendir. Fındık unuyla yapılan mamuller diğer unlardan yapılan mamullere göre çok daha sağlıklı ve hafiftir. Sindirimi daha kolaydır. Birazda Fındığın kendisinden bahsedelim. FINDIK Fındık, huşgiller (Betulaceae)ailesinden gelmektedir. Fındık kabuklu bir yiyecektir ve içi yenilmektedir. Fındık, Türkiye'nin batı bölgesinden Karadeniz bölgesine kadar uzanan b& Devamını Göster