FINDIK UNU ZARLI Doğal iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Doğal fındıktan üretildiği için zarlıdır. Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. Fındık unuyla yapılan mamuller diğer unlardan yapılan mamullere göre çok daha sağlıklı ve hafiftir. Sindirimi daha kolaydır. Glutensiz olan bu özel unu,beyaz unu kullanılan her alanda gönül rahatlığıyla kullanabilir. Glüten hassasiyeti olan kişilerin için ideal bir üründür. Vegan beslenmeye uygundur. Birazda Fındığın kendisinden bahsedelim. FINDIK Fındık, huşgiller (Betulaceae)ailesinden gelmektedir. Fındık kabuklu bir yiyecektir ve içi yenilmektedir. Fındık, Türkiye'nin batı bölgesinden Karadeniz bölgesine kadar uzanan bölgelerde yetişir. Fındık dünyada yaygın olarak Türkiye, İtalya, İspanya ve Amerika’da yetişmektedir. Fındığın içinde demir, potasyum, bakır, kalsiyum, sodyum, manganez, çinko, magnezyum ve fosfor bulunur. Tarihi nedir ? Fındık bir rivayete göre MÖ. 10000’ li yıllarında bir rivayete göre ise M.Ö. 2838’ li yıllarında yetiştirilmeye başlanmıştır. Faydaları nelerdir ? · Çok iyi enerji kaynağıdır. Vücuda güç ve enerji verir. · Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. · E vitamini bakımından çok zengindir. · Cildi güzelleştirir. Ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlar. · Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. · Magnezyum ve kalsiyum bakımından çok zengindir, dolayısı ile kemik gelişimine ve güçlenmesine faydalıdır. · Kişilerin daha dinç olmasını ve yüksek seviyede kalmasını sağlar. · Tok tutma özelliği vardır , bu sayede kişiler daha sağlıklı beslenebilir. Ayrıca için iyi bir besindir. Fındık iştah açar mı ? Fındığın iştah açıcı özelliği yoktur. Yendiği zaman kişinin tok kalmasını sağlar. Bir nevi iştahı kapatıcı bir özelliğe sahiptir. sağlamak isteyenler fındık tüketerek yapabilirler. Neler yapılır ? Fındığın, ezmesi, yağı, helvası, çikolatası ve çayı yapılır. Ayrıca çerez olarakta tüketilebilir. Raf ömrü ne kadardır ? Raf ömrü 1 yıldır. Nasıl ambalajlarda bulunur? 1000 g a kadar Kraft Doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır. 5- 10-25.000 g da Lamine Polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır. 5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır. Sevkiyat işlemi nasıl gerçekleştirilir? Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapılmaktadır. Tonajlı alımlar ambar, lojistik firmaları ve anlaşmalı nakliyeciler ile gerçekleştirilmektedir. Besin özellikleri nelerdir? Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için Enerji 643 kcal Yağ 61,4 g - Doymuş Yağ 4,2 g Karbonhidrat 10,6 g - Şekerler 3,8 g Protein 12 g Tuz 0,1 g Lif 0 g FINDIK UNLU KAKAOLU KEK Malzemeler: · Bir su bardağı İngro Fındık Unu · İki yumurta · Bir çay bardağı sıvı yağ · Bir çay bardağı süt · Üç yemek kaşığı kakao · Bir su bardağı normal un · Bir paket kabartma tozu · Bir çay kaşığı vanilya Yapılışı: Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenir. Fındık unu , kabartma tozu ve vanilya eklenir iyice karıştırılır. Kakao ilave edildikten sonra akışkan kıvama gelene kadar un eklenir. Kek kalıbı hafif tereyağı ile yağlanır ve hamur içine dökülür. 170 derece ısınmış fırında pişirilir. Afiyet Olsun;