kakao tarihi nedir nereden geliyor? Kakaonun latince’deki adı "theobroma cacao". Yani "tanrıların gıdası". Yıllarca birçok hastalığın tedavisinde kullanılmış ve bu adı almış. Kaynaklar kakaonun çıkış yerini honduras, ula vadisi olarak gösteriyor. Tarihçiler bu minik köyün çikolatanın gerçek beşiği olabileceğine inanıyorlar. Mayalar, kakaoyu tarımda ilk kez kullanan topluluk olarak biliniyor. Ayrıca dinlerinin temeline kakao ağacının üzerine oturtmuşlar. Mayalarda, kakao ağacı güneşli zamanların gelişinden önce rüzgarın dört yönünü belirlemek amacıyla karanlık çağ günlerinde ekilen kutsal ağacı temsil ediyor. kakao nedir? Kakao, 4-8 metre boyunda ebegümecigiller familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türü. Doğal yetişme alanı güney amerika, batı afrika, batı hint adaları olmakla beraber, tropiklerin genelinde yetiştirilmektedir. kakao nerede yetişir? Kakao meyvesi nerede yetişir? Lezzetli çikolataların mimarı kakao ağacı, dünyanın güney amerika ve afrika kıtalarında yetişiyor. Çikolatanın temel bileşeni olan kakao ise "theobroma cacao" latince ada sahip. Bu ağacın boyları genellikle 4 metre ile 15 metre arasında değişiyor. Kakao besin değerleri nedir? 100 g için; enerji: 231 kcal yağ: 12 g doymuş yağ :6.2 g karbonhidrat: 9,6 g şekerler: 0,6 g protein: 21g tuz: 0.12 g raf ömrü ne kadar ? Raf ömrü 1 yıldır. Nasıl ambalajlarda bulunur? 1000 g a kadar kraft doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır. 5- 10-25.000 g da lamine polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır. 5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır. Tarif: Malzemeler * glutensiz çikolatalı toplar dolgu: 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 1 çay bardağı su 80 g bitter çikolata 1 yemek kaşığı kırılmış antep fıstığı kaplama: 2-3 yemek kaşığı glutensiz kakao ön hazırlık kuru üzümleri bir kaba alın, üzerine 1 çay bardağı suyu dökün ve 20-25 dakika bekletin. Suyunu süzün ve havlu peçete ile kurulayın. hazırlanışı çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Içerisine üzüm ve antep fıstıklarını ilave edin karıştırın. Iki kaşık yardımı ile cevizden biraz daha küçük 10 adet top yapın, aralıklı sıralayın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Servisten hemen önce kakaoya bulayın. afiyet olsun.