Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1750 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1750 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Glutensiz Karabuğday Bulguru 700 g
Glutensiz Karabuğday Bulguru 700 g
Glutensiz Karabuğday Bulguru 700 g
Glutensiz Karabuğday Bulguru 700 g
Glutensiz Karabuğday Bulguru 700 g
Glutensiz Karabuğday Bulguru 700 g

İNGRO

Glutensiz Karabuğday Bulguru 700 g

Ürün Kodu:1003
Fiyatsız ürünlerimizde sipariş vermek için Whatsapp butonuna tıklayınız.
WhatsApp
features1750 TL üzeri ücretsiz kargo
featuresGıda Mühendisi Kontrolünde Üretim
Ürün Açıklaması

İngro Karabuğday Bulguru Nedir?

Türkiye menşeili İngro Karabuğday Bulguru,karabuğday tanelerinin buharda pişirilip kurutulması ve ardından kırılmasıyla elde edilen doğal bir gıdadır.

İngro Karabuğday Bulguru Nerede Yetişir?

Kuraklığa dayanıklı olduğu için Türkiye'de de üretimi yaygınlaşan karabuğday bulguru İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde yetiştirilmektedir.

İngro Karabuğday Bulguru Enerji ve Besin Değerleri(100 g İçin Yaklaşık Değerler)

  • Enerji: 292 kcal
     
  • Karbonhidrat: 65 g
     
  • Protein: 3.3 g
     
  • Yağ: 1.5 g
     
  • Lif: 2.5 g

İngro Karabuğday Bulguru Nerelerde Kullanılır?

Mutfakta çok yönlü bir malzeme olan İngro Karabuğday Bulguru;klasik pilav gibi pişirilebilir,salatalarda,kısır yapımında hatta haşlanıp yoğurtla da tüketilebilir.

İngro Karabuğday Bulguru Yapılan Tarifler Nelerdir?

Karabuğday Bulguru Pilavı

Malzemeler:

  • 1 su bardağı karabuğday bulguru
     
  • 2 su bardağı sıcak su
     
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
     
  • 1 küçük soğan (isteğe bağlı)
     
  • Tuz
     

Yapılışı:

  1. Soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavur.
     
  2. Üzerine yıkanmış karabuğday bulgurunu ekle, 1-2 dakika birlikte kavur.
     
  3. Sıcak suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapat.
     
  4. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir. 10 dakika demlendirip servis edebilirsin.
     

Karabuğdaylı Sebzeli Dolma İçi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı karabuğday bulguru
     
  • 1 adet rendelenmiş domates
     
  • 1 yemek kaşığı salça
     
  • Soğan, sarımsak, maydanoz
     
  • Baharatlar: karabiber, kimyon, nane
     
  • Dolmalık biber ya da kabak

  • Yapılışı:
  1. Karabuğdayı yarı haşlanmış şekilde hazırlayın.
     
  2. Diğer malzemelerle karıştırın ve dolma içi olarak kullanın.
     
  3. Sebzelerin içini doldurup fırında ya da tencerede pişirin.

İngro Karabuğday Bulguru Glisemik İndeksi Kaçtır?

Bir Polonya piyasasında yapılan çalışmada, buckwheat (karabuğday) gevreği / granüllerinin GI değeri 34,7 - 8,2 olarak ölçülmüş. Karabuğdayın GI değeri tipik olarak 30–40 aralığında kabul edilir

İngro Karabuğday Bulguru Kaç Çeşit Vitamin İçerir Oranları Kaçtır?

Vitamin

Ortalama Miktar (mg)

Açıklama

B1 (Tiamin)

0.1 – 0.2 mg

Sinir sistemi için önemli

B2 (Riboflavin)

0.1 mg

Enerji üretiminde rol oynar

B3 (Niasin)

4.0 mg

Cilt, sindirim, sinir sağlığı

B5 (Pantotenik asit)

0.6 – 0.9 mg

Hormon ve enerji üretimi

B6 (Piridoksin)

0.2 mg

Protein metabolizmasında görevli

Folat (B9)

30 – 50 mcg

Hücre yenilenmesi ve gebelikte önemli

Vitamin E

0.1 – 0.3 mg

Antioksidan

 

İngro Karabuğday Bulguru Kaç Çeşit Mineral İçerir Oranları Kaçtır?

 

Mineral

Ortalama Miktar (mg / 100g)

Açıklama

Magnezyum (Mg)

200 – 230 mg

Kas ve sinir sağlığı, enerji üretimi

Fosfor (P)

280 – 330 mg

Kemik sağlığı, hücre yapısı

Potasyum (K)

320 – 460 mg

Tansiyon dengesi, sinir iletimi

Demir (Fe)

2 – 3 mg

Kan yapımı

Çinko (Zn)

2 – 3 mg

Bağışıklık sistemi, hücre onarımı

Bakır (Cu)

0.5 – 1 mg

Enzim fonksiyonu

Manganez (Mn)

1.3 – 1.5 mg

Antioksidan enzimlerde rol alır

İngro Karabuğday Bulguru Kaç Çeşit Fenolik Madde İçerir Oranları Kaçtır?

Karabuğday bulguru, fenolik bileşikler ve antioksidanlar açısından da zengin bir kaynaktır. İçerdiği bazı önemli fenolik maddeler:

  • Rutin (flavonoid): Karabuğdayın en bilinen antioksidanı
     
  • Kafeik asit, ferulik asit, vanilik asit, siringik asit gibi fenolik asitler
     
  • Quercetin, kaempferol gibi flavonoidler

İngro Karabuğday Bulguru Kaç Farklı Türü Vardır?Türkiyede Kullanılan En Yaygın Türü Hangisidir?

Karabuğday türleri esas olarak iki ana başlık altında toplanır:

  1. Tatlı Karabuğday (Fagopyrum esculentum):
     
    • En yaygın kullanılan türdür.
    • Türkiye’deki ürünlerin neredeyse tamamı bu türdendir.
    • Tohumları üçgenimsi ve açık kahverengidir.
  2. Acı Karabuğday (Fagopyrum tataricum)
    • Daha yüksek antioksidan içerir (özellikle “rutin” maddesi daha yoğundur), fakat tadı daha acıdır.
    • Avrupa ve Asya’nın bazı bölgelerinde yetiştirilir ama Türkiye’de çok nadir bulunur.
    • Türkiye’de karabuğday bulguru üreten firmalar genellikle Fagopyrum esculentum türünü kullanır. Çünkü tadı daha nötrdür ve pişirme sonrası lezzeti daha yumuşaktır.

İngro Karabuğday Bulguru Ömrü -Ambalaj-Sevkiyat

Ürünlerimize üretimde minimum 12 ay raf ömrü verilmektedir. Ürüne en uygun modern ambalajlar seçilir. En uygun ambalaj teknolojisi ile paketlenerek mağazalarda yer bulur. Özenle paketlenerek sizlere ulaşır.

İngro Karabuğday Bulguru Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir?

Karabuğday bulguru gluten içeriyor mu?
Hayır, doğal olarak glutensizdir. Ancak işleme yapılan ortamda başka tahıllar da kullanılıyorsa, çapraz bulaşma olabilir. Bu yüzden ambalaj üzerindeki bilgilere bakmak önemli.

Vegan beslenen biri bu ürünü tüketebilir mi?
Kesinlikle. Karabuğday tamamen bitkisel kaynaklı bir ürün, içinde hayvansal herhangi bir madde bulunmuyor.

Ketojenik beslenenler için uygun olur mu?
Karabuğdayın karbonhidrat oranı ketojenik diyete göre biraz yüksek. O yüzden bu diyeti uygulayanların dikkatli tüketmesi gerekebilir. Ama dengeli beslenme programlarında rahatlıkla yer alabilir.

Besin Tablosu
Yorumlar
Yorum Yap
Bu ürün için henüz yorum yapılmamış.