KETEN TOHUMU UNU Yağı alınmış keten tohumunun öğütülmesi elde edilen bir tohum unudur. Hiç bir katkı veya koruyucu içerik bulunmamaktadır.Glüten içermez. Bu un, selüloz, magnezyum, potasyum, B1 vitamini, B2, B6, bitkisel protein ve vücudun ihtiyaç duyduğu diğer birçok maddeyi içerir. Keten tohumu unu B12, omega 3 ve lif açısından çok zengindir. Protein ve yağ açısından da zengin olan keten tohumu unu salatalarda, yoğurtlu mezelerde, ve ekmek yapımında kullanılmaktadır. Ayrıca evde yapılan keklerde, poğaçalarda ve daha bir çok ev yemeğinde keten tohumu unu kullanılmaktadır. KETEN TOHUMU Ketengiller familyasındandır. Keten bitkisinden elde edilen yassı , parlak, kokusuz, yağlı ve lezzetli binbir faydası olan kahverengi tohumlardır. Mısır’da ve Asya’da çok eski çağlardan beri yetiştirilmiştir. Tohumu , yağı ve tozu (unu) insanların faydasına sunulmuştur. Devamını Göster