SUSAM UNU Susam tohumlarından yapılan bir undur. Susam unu bitkisel protein kaynağıdır. Dolayısı ile vejetaryenler ve sporcular arasında büyük talep görüyor. Yüksek besin değerine rağmen, susam tohumu unu insan sağlığı için son derece faydalıdır. Şekerleme türlerinde ve unlu mamullerin hazırlanması için kullanılır. Susam unu püresi çorbalara, kremlere, soslara eklenir. Susam hakkında ne biliyoruz peki, birazda buna bakalım. SUSAM Bazı yörelerde küncü diye de bilinen susamın botanik adı da Sesamum İndicum’dur. Bir kapsülün içinde tane tane olan susamın beyaz, kırmızı, sarı, siyah ve kahverengi renkleri vardır. En yaygın yetiştirileni beyaz renkte olanıdır. Tarihçe nedir ? Susamın M.Ö. 900’lü yıllara dayanan tarihi olup anavatanı Afrika’dır. Mısırlılar ve Babiller susamı çok yoğun olarak kullanmışlardır. Tarih boyunca kullanılmış yağlı bir bitkidir. Susam, sıcak iklim bölgelerinde, kurak ve kıraç topraklarda, çöl kenarlarında yetişmektedir. Avrupa, Asya ve Anadolu’nun sıcak iklim bölgele Devamını Göster