Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1250 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1250 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Glutensiz Pilavlık Mısır Bulguru 5000gr
Glutensiz Pilavlık Mısır Bulguru 5000gr

İNGRO

Glutensiz Pilavlık Mısır Bulguru 5000gr

Ürün Kodu:PMB05000
Fiyatsız ürünlerimizde sipariş vermek için Whatsapp butonuna tıklayınız.
WhatsApp
features1250 TL üzeri ücretsiz kargo
featuresGıda Mühendisi Kontrolünde Üretim
Ürün Açıklaması
Bulgur nedir? Buğdayın temizlenmesi, kaynatılması, kurutulması, kabuğunun soyularak değişik tipte değirmenlerde öğütülmesi, farklı boyutlardaki taneciklerinin ayrılmasıyla elde edilen sadece su ve buğdaydan oluşan oldukça değerli ve besleyici, yarı hazır bir gıda maddesidir. Tahıl grubu, beslenme piramidinin tabanında yer alan mineral bakımından zengin önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır. Bulgur da tahıl grubu içerisinde yer alan değerli bir besindir. Bulguru daha iyi anlamak için ana hammaddesi olan buğdayı çok iyi tanımak gerekmektedir. Buğday, öz kepek ve endosperm olarak 3 bölümden oluşur ve gerekli olan besin öğelerinin birçoğu öz ve kepek bölümü içerisinde yer alır. Endosperm içerdiği karbonhidrat ve az proteinlerle buğdayın sadece enerji veren bir bölümdür. Buğdayın yapısında bulunan öz ve kepek; çinko, magnezyum, krom gibi mineralleri, diyet posasını, bazı fenolleri, fitatları ve selenyumunu; ayrıca da b12 dışındaki bütün b vitaminlerini içermektedir.   peki yemeklerimizin yanında vazgeçilmezimiz olan bulgurun tarihçesi nedir? Anadolu’nun temel gıda maddelerinden birisi olan bulgur, dünya’da ilk işlenen gıda maddelerinden bir tanesidir. Sözlük anlamı; kaynatılıp kurutulan kısmen kabuğu çıkarılıp kırılmış buğdaydır. Türkçe kökenli olarak bilinen bulgur, anadolu dillerinden orta doğu ve batı dillerine bulgur, burgul olarak geçmiştir. Moğol imparatoru cengiz han’ın uzun seferlerinde taşınması kolay ve uzun süre bozulmadan kalabilen bulguru, ordu erzakları arasında bulundurduğu bilinmektedir. Babil, hitit ve ibraniler 4 bin yıl önce, mısırlılar ve doğu akdeniz uygarlıklarının ise 3 bin yıl önce pişirilmiş kurutulmuş buğdayı kullandıkları belirlenmiştir.   bulgur hangi ülkede yetişir? Özellikle türkiye, iran, ırak, suriye, ermenistan ve mısır gibi ülkelerde yoğun olarak tüketilen bulguru, sanayi sektörüne ve fabrikasyon üretime taşıyan ilk ülke türkiye'dir. Türkiye'de bulgur üretimi yapan ilk fabrika, birinci dünya savaşı sırasında kurulmuştur.   faydaları nedir? Oldukça yüksek miktarda lif içermesi bulguru bağırsak çalışmasından önemli bir pozisyona getirmiştir. Liflerin ayrıca tok tutucu bir özelliğe sahip olması, bulgura kilo kontrolünde de önemli bir rol yüklemiştir. Dünya sağlık örgütünün belirttiği üzere günde 25-30 g civarında lif ihtiyacımız bulunmaktadır. 1 tabak bulgur bu ihtiyacımızı önemli miktarda karşılamaktadır. Yapısındaki b1 vitaminleri; sinir ve sindirim sistemimizin güçlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Ayrıca bu vitaminin, beriberi hastalığının önlenmesinde düzenli tüketilmesi gerekmektedir. Bulgur bütün bunların dışında yapısında içerdiği folik asit sayesinde hamile annelerin bebeklerinin zeka seviyesini ilerletme de oldukça gereklidir. Bulgurun glisemik endeksini düşük olması sebebiyle, bulgur uzun süre tok tutar, kana yavaş karıştığı içinde diyetlerde kullanılabilecek bir üründür. Ayrıca da şeker hastalarına tavsiye edilir. Ayrıca salatalarda, sıcak ve soğuk yemeklerde kullanılan bir malzeme olması nedeniyle oldukça çeşitlilik sunan bir üründür.   besin değerleri nedir?  enerji(kcal): 338  karbonhidrat(g): 70.2   protein: 12.2   yağ: 0 86   posa(lif): 8.2   potasyum(mg) : 328.5   kalsiyum(mg): 14.8    fosfor(mg): 226    demir(mg): 1.30     b1 vitamini(mg): 0.31     b2 vitamini(mg): 0.07     kolestrol: 0    raf ömrü ne kadardır? Raf ömrü 1 yıldır. Nasıl ambalajlarda bulunur? 1000 g olan ürünlerimiz kraft doypack, 5-10-15 kiloluk ürünlerimizde de pe lamineli çuvallar kullanılmaktadır. Sevkiyat işlemi nasıl gerçekleştirilir?  tonajlı alımlar ambar, lojistik firmaları ve anlaşmalı nakliyeciler ile gerçekleştirilmektedir. Tarif etli girit kabağı dolması (muhteşem) tarifi için malzemeler 11 adet top kabak (girit kabağı) 1 adet iri çarliston biber 1 su bardağı pirinç (220 ml ) yarım su bardağı pilavlık bulgur 250 gram dana kıyma 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet kuru soğan 2 adet domates 3 diş sarımsak çeyrek demet maydanoz 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı tepeleme kuru nane 1 yemek kaşığı limon suyu karabiber, tuz, kimyon, kırmızı toz biber sosu için; 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı silme domates salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı tuz yeterince kaynar su   etli girit kabağı dolması (muhteşem) tarifi yapılışı girit kabağı olmayanlar normal kabak ile de yapabilir.    kabaklarımızın içini güzelce oyarak temizliyoruz. Içlerini tuz serperek ovalıyoruz. Bir kase içine kıymamızı koyuyoruz. Mutfak robotunda maydanoz, soğan ve biberi ince şekilde güzelce çektirip kıyma içine ekliyoruz. Domatesimizi elde minik şekilde doğrayıp ekliyoruz. Pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra karışıma ilave ediyoruz bulgur, salça ve tüm baharatları da katıp güzelce yoğuruyoruz. Dolmaların içlerine azcık boşluk bırakarak dolduruyoruz. Derin bir tencere içine kabaklarınızı dizip sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için; derin bir tas içine salçaları baharat ve zeytinyağını koyup karıştırıyoruz 1 su bardağıda kaynar su ekleyip bu sosu kabakların üzerine gezdiriyoruz. Son olarak kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı şekilde 1 saat pişiriyoruz. Servise hazırdır. Afiyet olsun :)
SEPETE EKLE
Yorumlar
Yorum Yap
Bu ürün için henüz yorum yapılmamış.