İngro İğde Tozu Nedir?
Türkiye menşei İngro İğde tozu;zeytingiller (Elaeagnaceae) familyasından, küçük meyveli bir ağaç ya da çalı formunda bitkidir.İğde tozu da bu meyvenin kurutulup öğütülmesiyle elde edilmiş halidir.
İngro İğde Tozu Nerede Yetişir?
Türkiye’de özellikle Akdeniz, Ege gibi ılık ve nispeten kurak iklimli bölgelerde yetişebilir.
İngro İğde Tozu Hangi Tariflerde Kullanılır?
İngro İğde Tozu mutfakta çok yönlü kullanılabilir.Hamur işlerinde örneğin kurabiye veya keklerde bir kısmı un ile değiştirilebilir.Smoothielere farklı bir aroma katar.
İngro İğde Tozu Yapılan Tarifler Nelerdir?
İğde Tozlu Kurabiye
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı iğde tozu
100 g tereyağı veya hindistan cevizi yağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
İsteğe bağlı: Tarçın, vanilin
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri çırp.
Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam et.
Un, iğde tozu ve kabartma tozunu ekleyip yoğur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al, tepsiye diz.
180°C’de önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeriyle süsleyebilirsin
İğde Tozlu Yoğurt Parfe
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı iğde tozu
1 yemek kaşığı bal veya hurma özü
Birkaç dilim muz veya çilek
2 yemek kaşığı yulaf
Üzeri için ceviz veya badem (isteğe bağlı)
Yoğurt ve iğde tozunu bir kapta karıştır.
Servis bardağının tabanına yulaf ser.
Üzerine yoğurt karışımını dök, meyve dilimlerini ekle.
Üst kısmına tekrar yoğurt ekle, son olarak ceviz veya badem serp.
10 dakika buzdolabında dinlendir, soğuk servis et.
İngro İğde Tozu Glisemik İndeksi Kaçtır?
Bu konuda doğrudan ölçülmüş bir “glisemik indeks (Gİ)” değeri yoktur.
İngro İğde Tozu Kaç Çeşit Vitamin-Mineral-Fenolik İçerir Oranları Nedir?
Vitaminler: Kaynağa göre, 100 g iğde meyvesinde C vitamini -35 mg, K vitamini -2.2 mg, A vitamini -380 IU bulunuyor
Mineraller: Potasyum -444 mg/100 g meyve olarak bildirilmiş.
Fenolik bileşikler: Üniversite çalışmasında iğde meyvesinin fenolik ve uçucu bileşikler içerdiği, meyve ve yaprağının α-amilaz ve α-glukozidaz inhibisyonu açısından da değerlendirildiği belirtilmiş.
İngro İğde Tozu Kaç Farklı Türü Vardır?Türkiye'de En Yaygın Türü Hangisidir?
Türkiye’de çeşitli türleri bulunmakla birlikte, en yaygın türlerinden biri yerel olarak yetiştirilen iğde meyvesidir.
İngro İğde Tozu Üretim Metodu Nedir?
Serin, kuru ve ışıktan korunmuş bir ortamda saklanması önerilir.
Hava almayan kaplarda veya vakumlu paketlerde muhafaza edilmesi ürün kalitesini korur.
Kullanımdan sonra kapağı sıkıca kapatılması, nemden etkilenmemesi için önemlidir.
İngro İğde Tozu Raf Ömrü-Sevkiyat-Ambalaj
Ürünlerimize üretimde minimum 12 ay raf ömrü verilmektedir. Ürüne en uygun modern ambalajlar seçilir. En uygun ambalaj teknolojisi ile paketlenerek mağazalarda yer bulur. Özenle paketlenerek sizlere ulaşır
İngro İğde Tozu Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir?
İğde tozunu ne kadar kullanabilirim?
C: Tarifinize ve damak zevkinize göre 1 tatlı kaşığı başlangıç için uygundur. Yoğurt, süt, meyve ile karıştırabilirsiniz.
S: Kimler kullanabilir?
C: Herkes mutfakta kullanabilir; ancak herhangi bir özel beslenme durumu (alerji, diyet vs.) varsa önceden düşünülmelidir.
S: Glisemik indeksi nedir?
C: Doğru ölçülmüş bir değer bulunmamakla birlikte, meyveler için genel düşük-orta Gİ skalası göz önünde bulundurulabilir.
S: Hangi türleri vardır, Türkiye’de en yaygın hangisi?
C: Türkiye’de birden fazla iğde türü vardır. Ancak yerel yetiştiricilikte en yaygın türlerinden biri evde veya bahçede yetiştirilen iğde ağacıdır
İngro Doğallığı Yaşa !