Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1750 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1750 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
İngro Glutensiz Karabuğday Köftelik Bulguru 700 g
İngro Glutensiz Karabuğday Köftelik Bulguru 700 g
İngro Glutensiz Karabuğday Köftelik Bulguru 700 g
İngro Glutensiz Karabuğday Köftelik Bulguru 700 g
İngro Glutensiz Karabuğday Köftelik Bulguru 700 g
İngro Glutensiz Karabuğday Köftelik Bulguru 700 g

İNGRO

İngro Glutensiz Karabuğday Köftelik Bulguru 700 g

Ürün Kodu:TYC00379937858-1716797573
Miktar
Fiyatsız ürünlerimizde sipariş vermek için Whatsapp butonuna tıklayınız.
WhatsApp
features1750 TL üzeri ücretsiz kargo
featuresGıda Mühendisi Kontrolünde Üretim
Ürün Açıklaması

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Nedir?

Türkiye menşeili İngro Karabuğday köftelik bulguru, karabuğday tohumlarının özel yöntemlerle işlenip ince öğütülmesiyle elde edilir.

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Nerede yetişir?

Son yıllarda ülkemizde üretimi oldukça artmıştır.Özellikle İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde Karabuğday tarımı yaygınlaşmıştır.

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Enerji ve Besin Değerleri(100 g İçin Yaklaşık Değerler)

  • Enerji: 292 kcal
     
  • Karbonhidrat: 65 g
     
  • Protein: 3.3 g
     
  • Yağ: 1.5 g
     
  • Lif: 2.5 g

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Nerelerde Kullanılır?

Karabuğday köftelik bulguru özellikle sebzeli veya etsiz köfte tariflerinde bağlayıcı ve besleyici bir malzeme olarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra kahvaltılarda sıcak lapalarda,Pilav benzeri garnitürlerde, haşlanmış haliyle salatalarda, sebze çorbalarında koyulaştırıcı olarak sağlıklı tariflere doğal bir lezzet ve besin desteği sunar.

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Yapılan Tarifler Nelerdir?

Karabuğdaylı Mercimek Köftesi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
     
  • 1 su bardağı karabuğday köftelik bulgur
     
  • 1 soğan
     
  • 1 yemek kaşığı salça
     
  • Zeytinyağı, baharatlar, taze yeşillikler

Yapılışı:

  1. Mercimeği haşla, içine bulguru ekleyip kapağını kapat. 15-20 dakika dinlensin.
     
  2. Soğanı yağda kavur, salçayla karıştırıp karışıma ekle.
     
  3. Baharatları ve yeşillikleri ekle, yoğur.
     
  4. Şekil verip marul yaprağıyla servis et.

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Glisemik İndeksi Kaçtır?

Karabuğday unu için çeşitli kaynaklar GI değerini 40 olarak verir.Ayrıca bir çalışmada tam karabuğday (buckwheat) öğünü kullanıldığında ölçülen GI değeri 26,8 olarak bulunmuştur.İrmik ya da bulgur benzeri öğütülmüş formu biraz daha hızlı sindirilebilir olabileceğinden, GI değeri orta düzeye kayabilir. Yine de karabuğday kaynaklı ürünler genel olarak düşük‑orta GI sınıfında sayılır.

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Kaç Çeşit Vitamin İçerir Oranları Kaçtır?

Karabuğday, özellikle B grubu vitaminleri açısından görece zengin bir bitkidir. Bazı kaynaklardaki veriler:

  • Karabuğday tohumları tiamin (B1), niasin (B3), piridoksin (B6), ayrıca vitamin E, vitamin K ve kolin içerir.
  • Bu bilgilere dayanarak, karabuğday köftelik bulgur yaklaşık olarak 6–7 vitamin çeşidi içerebilir — özellikle B1, B2, B3, B6, E, K, kolin gibi

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Kaç Çeşit Mineral İçerir Oranları Kaçtır?

Karabuğday ürünleri, mineraller açısından oldukça zengindir.Karabuğdayın özellikle mangan, bakır, magnezyum, demir ve fosfor açısından zengin olduğunu belirtir.

MDPI’daki bir çalışmada karabuğday tohumlarında P, Mn, molibden, Zn, Mg, Se gibi mineraller tespit edilmiş ve 196 farklı bitkisel metabolitin (fenolik dahil) bulunduğu söylenmiştir.

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Kaç Çeşit Fenolik Madde İçerir Oranları Kaçtır?

Karabuğday, fenolik bileşikler bakımından oldukça güçlüdür.Karabuğday köftelik bulgur çok sayıda fenolik madde (flavonoid + fenolik asitler) içerir; toplam fenolik içerik dış katmanlara bağlı olarak yüzlerce mg/100 g mertebesinde olabilir.

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Kaç Farklı Türü Vardır?Türkiye’de Kullanılan En Yaygın Türü Hangisidir?

Karabuğday cinsi genel olarak Fagopyrum cinsine aittir. En yaygın türler: Fagopyrum esculentum (tatlı karabuğday) ve Fagopyrum tataricum (acı karabuğday).Türkiye’de karabuğday ürünlerinde, ithal ya da yerel olarak kullanılan tür genelde Fagopyrum esculentum’dur, çünkü bu türün tadı ve özellikleri gıda üretimi açısından daha elverişlidir.

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Üretim Metodu Nedir?

Karabuğday taneleri önce kabuğundan ayrılır ardından yıkanıp kurutulur ince öğütülerek köftelik formuna getiriliyor. İçine herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu eklenmeden hazırlanıyor.

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Ömrü-Ambalaj-Sevkiyat

Ürünlerimize üretimde minimum 12 ay raf ömrü verilmektedir. Ürüne en uygun modern ambalajlar seçilir. En uygun ambalaj teknolojisi ile paketlenerek mağazalarda yer bulur. Özenle paketlenerek sizlere ulaşır.

 

İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir?

– Veganlar bu ürünü kullanabilir mi?
Elbette, tamamen bitkisel bir üründür. Vegan beslenenler için uygun.

– Ketojenik diyete uygun mu?
Karbonhidrat içeriği yüksek olduğu için ketojenik diyete uygun sayılmaz. Ancak glutensiz veya dengeli beslenme planlarına rahatlıkla eklenebilir.

Besin Tablosu
SEPETE EKLE
Yorumlar
Yorum Yap
Bu ürün için henüz yorum yapılmamış.