İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Nedir?
Türkiye menşeili İngro Karabuğday köftelik bulguru, karabuğday tohumlarının özel yöntemlerle işlenip ince öğütülmesiyle elde edilir.
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Nerede yetişir?
Son yıllarda ülkemizde üretimi oldukça artmıştır.Özellikle İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde Karabuğday tarımı yaygınlaşmıştır.
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Enerji ve Besin Değerleri(100 g İçin Yaklaşık Değerler)
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Nerelerde Kullanılır?
Karabuğday köftelik bulguru özellikle sebzeli veya etsiz köfte tariflerinde bağlayıcı ve besleyici bir malzeme olarak kullanılabilir. Bunun yanı sıra kahvaltılarda sıcak lapalarda,Pilav benzeri garnitürlerde, haşlanmış haliyle salatalarda, sebze çorbalarında koyulaştırıcı olarak sağlıklı tariflere doğal bir lezzet ve besin desteği sunar.
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Yapılan Tarifler Nelerdir?
Malzemeler:
Yapılışı:
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Glisemik İndeksi Kaçtır?
Karabuğday unu için çeşitli kaynaklar GI değerini 40 olarak verir.Ayrıca bir çalışmada tam karabuğday (buckwheat) öğünü kullanıldığında ölçülen GI değeri 26,8 olarak bulunmuştur.İrmik ya da bulgur benzeri öğütülmüş formu biraz daha hızlı sindirilebilir olabileceğinden, GI değeri orta düzeye kayabilir. Yine de karabuğday kaynaklı ürünler genel olarak düşük‑orta GI sınıfında sayılır.
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Kaç Çeşit Vitamin İçerir Oranları Kaçtır?
Karabuğday, özellikle B grubu vitaminleri açısından görece zengin bir bitkidir. Bazı kaynaklardaki veriler:
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Kaç Çeşit Mineral İçerir Oranları Kaçtır?
Karabuğday ürünleri, mineraller açısından oldukça zengindir.Karabuğdayın özellikle mangan, bakır, magnezyum, demir ve fosfor açısından zengin olduğunu belirtir.
MDPI’daki bir çalışmada karabuğday tohumlarında P, Mn, molibden, Zn, Mg, Se gibi mineraller tespit edilmiş ve 196 farklı bitkisel metabolitin (fenolik dahil) bulunduğu söylenmiştir.
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Kaç Çeşit Fenolik Madde İçerir Oranları Kaçtır?
Karabuğday, fenolik bileşikler bakımından oldukça güçlüdür.Karabuğday köftelik bulgur çok sayıda fenolik madde (flavonoid + fenolik asitler) içerir; toplam fenolik içerik dış katmanlara bağlı olarak yüzlerce mg/100 g mertebesinde olabilir.
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Kaç Farklı Türü Vardır?Türkiye’de Kullanılan En Yaygın Türü Hangisidir?
Karabuğday cinsi genel olarak Fagopyrum cinsine aittir. En yaygın türler: Fagopyrum esculentum (tatlı karabuğday) ve Fagopyrum tataricum (acı karabuğday).Türkiye’de karabuğday ürünlerinde, ithal ya da yerel olarak kullanılan tür genelde Fagopyrum esculentum’dur, çünkü bu türün tadı ve özellikleri gıda üretimi açısından daha elverişlidir.
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Üretim Metodu Nedir?
Karabuğday taneleri önce kabuğundan ayrılır ardından yıkanıp kurutulur ince öğütülerek köftelik formuna getiriliyor. İçine herhangi bir katkı maddesi ya da koruyucu eklenmeden hazırlanıyor.
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Ömrü-Ambalaj-Sevkiyat
İngro Karabuğday Köftelik Bulgur Sıkça Sorulan Sorular Nelerdir?
– Veganlar bu ürünü kullanabilir mi?
Elbette, tamamen bitkisel bir üründür. Vegan beslenenler için uygun.
– Ketojenik diyete uygun mu?
Karbonhidrat içeriği yüksek olduğu için ketojenik diyete uygun sayılmaz. Ancak glutensiz veya dengeli beslenme planlarına rahatlıkla eklenebilir.