BADEM(PRUNUS DULCIS) Badem gülgiller ailesinden gelen küçük ağaçların meyveleridir. Taze, yeşil ve kurutulmuş olarak tüketilmektedir. Ana vatanı neresidir ? Anavatanı Asya ’dır. İlk olarak Suriye, Türkiye, İran ve Filistin’de yetiştirilmiştir. Daha sonra dünya coğrafyasına yayılmıştır. İpek yolunda seyyahlar tarafından yenildiği bilinmektedir. Seyyahlar bu yol vasıtasıyla bademin dünya üzerinde yayılmasına vesile olmuştur. En verimli Akdeniz ikliminde yetişmektedir. Çeşitleri nelerdir ? Badem sert kabuklu meyveler grubuna girer. Kabuk özelliklerine göre; El bademleri, diş bademleri, taş bademleri ve sert bademler olmak üzere dört grupta toplanır. Tatlı badem ve acıbadem olarak iki ana türü vardır. Hangi yiyeceklerde kullanılır ? Yemeklere ve tatlılara çok yakışan badem; Pilav(pirinç), kek helva, tatlı çeşitleri, şekerleme, ekmek çeşitleri, pasta çeşitleri gibi çeşitli yiyeceklerde rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca badem sütü, badem ezmesi, badem yağı ve çerez olarak da tüketilmektedir. Devamını Göster