Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1250 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Çölyak Bireylere Özel, İlk Alışverişten Sonraki Tüm Siparişlerde Sabit %10 İndirim
1250 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Mix Glutensiz Un (karabuğdaylı) 5000 G
Mix Glutensiz Un (karabuğdaylı) 5000 G

İNGRO

Mix Glutensiz Un (karabuğdaylı) 5000 G

Ürün Kodu:GKB05000
Fiyatsız ürünlerimizde sipariş vermek için Whatsapp butonuna tıklayınız.
WhatsApp
features1250 TL üzeri ücretsiz kargo
featuresGıda Mühendisi Kontrolünde Üretim
Ürün Açıklaması

 KARABUĞDAY UNU Karabuğday unu, "Greçka” adı verilen tahıla çok benzeyen, karabuğday olarakta bilinen bir bitkiden elde edilmektedir. Karabuğdayın öğütülmesi ile elde edilen bir un çeşididir. Glutensiz beslenenler için vazgeçilmez bir besin olan karabuğday unu, gluten hassasiyeti olanlar için inanılmaz lezzetler sunmaktadır. Besin değeri yüksektir , vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Dünya genelinde kullanımı çok yaygın olan karabuğdayın ülkemizde de son günlerde kullanımı artmıştır. Bu özel unun hammaddesi olan Karabuğday (Greçka) nasıl bir bitkidir, isterseniz bu bitkiyi tanıyalım. Çiğ karabuğday (greçka) nedir ? Kuzu kulağıgiller ailesinden, beyaz çiçekli, siyah tohumlu, glutensiz bir bitkidir. Greçka(Kreçka), Arap darısı veya kış bitkisi olarak da bilinir. Adı her ne kadar buğday olsa da küçük otsu bir bitki olup sadece lezzet bakımından buğdaya benzemektedir. Yeşil renkte olan ürünümüz hiçbir ısıl işlem görmemiştir. Ekmek yapımında ekşimayalı olarak tam kabarma sağlayabileceğiniz doğru üründür. Karabuğday(Greçka) bileşiminde yüksek düzeyde protein, diyet lif, vitamin, temel çoklu doymamış yağ asitleri,rutin vequercetin gibi antioksidanları içerir.Besin kalitesinin yüksek olması nedeniyle önemli bir gıda ham bileşeni olan karabuğday, fonksiyonel gıda endüstrisi için çok önemli bir potansiyele sahiptir.   Anavatanı neresidir ? Karabuğdayın anavatanı Asya’dır.   Karabuğdayın tarihçesi nedir ? Yüzyıllardır Asya Mutfağı’nda tüketilmektedir. Son yıllarda Avrupa’da da revaçta olan bir bitkidir. En büyük üreticisi Çin’dir. Dünyadaki üretimin yarısını Çin karşılar. Başlıca Rusya, Ukrayna, Avrupa, Amerika, Japonya ve Çin’de üretilir. Rusya’nın temel yiyeceklerindendir. Ülkemizde son yıllarda Konya’da çokça üretilmeye başlanmıştır. Don olmayan her mevsimde yetişir, ikinci ürün olarak da ürün alınabilir. 17. yy’da Amerika’ya gelir. Japonya’da uzman şeflerin restoranlarında pişirilen bir çorbada ana malzeme olarak karabuğday kullanılmaktadır.   Yetiştirilmesi ve özellikleri nelerdir ? Verimsiz topraklarda da yetişebilir. Deniz seviyesinden 400 metreye kadar olan yerlerde yetişmeye uygundur. Serin ve kurak iklimi sever. Diğer bitkisel ürünlere göre protein değeri oldukça yüksektir. Bol lifli, glutensiz ve yağsız bir bitkidir. Protein ve lif bakımından zengin olan greçka aynı zamanda B vitamini, magnezyum, kalsiyum bakımından da zengindir. Kimi insanlar onu bilmeden geçen zamana yazık diye tanımlamışlardır.   Karabuğday Unu ile Neler Yapılır? ·Karabuğday unu, diğer unlarla yapılan bütün tariflere eklenebilir. ·Çorbaya lezzet ve kıvam vermek için uygun bir undur. ·Glütensiz yapmak isterseniz; kek harcına katabilir. ·Sıcak bir ekmek için karabuğday ununu tercih edebilir. ·Karabuğday unuyla kurabiye yapabilir. ·Erişte ve makarnalarda hazırlanabilir.   Raf ömrü ne kadardır ? Raf ömrü 1 yıldır.   Nasıl ambalajlarda bulunur? 1000 g a kadar Kraft Doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır. 5- 10-25.000 g da Lamine Polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır. 5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır.   Sevkiyat işlemi nasıl gerçekleştirilir? Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapılmaktadır. Tonajlı alımlar ambar, lojistik firmaları ve anlaşmalı nakliyeciler ile gerçekleştirilmektedir.   Besin özellikleri nelerdir? Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için Enerji 377 kcal Yağ 2,7 g - Doymuş Yağ 0,4 g Karbonhidrat 70,6 g - Şekerler 0,8 g Protein 12,7 g Tuz 0 g Lif 10 g   KARABUĞDAY EKMEĞİ Malzemeler: · Yarım kilo karabuğday unu · üç su bardağı ılık su · İki çorba kaşığı zeytinyağı · İki tatlı kaşığı toz maya · Bir tatlı kaşığı tuz · Bir tatlı kaşığı sirke · İki yumurta  Nasıl yapılır? · Herhangi bir kapta ılık su ve toz maya çırpılır. 10 dakika bekletilir. · Ayrı bir kapta yumurta ve zeytinyağı çırpılır · Geniş bir kaba karabuğday unu konur ve ortasına bir havuz açılır. · İçine yumurtalı karışımı , mayalı karışımı, sirke ve tuz eklenir. Bir kaşık yardımı ile iyice karıştırılır. · Ekmek kalıbı pişirme kağıdı ile kaplanır. Hamur içine dökülür. Kapalı fırın içinde 1 saat mayalandırılır. · 200 derece fırında 45 dakika pişirilir.   Afiyet olsun.  

SEPETE EKLE
Yorumlar
Yorum Yap
Bu ürün için henüz yorum yapılmamış.