KARABUĞDAY UNU Karabuğday unu, "Greçka” adı verilen tahıla çok benzeyen, karabuğday olarakta bilinen bir bitkiden elde edilmektedir. Karabuğdayın öğütülmesi ile elde edilen bir un çeşididir. Glutensiz beslenenler için vazgeçilmez bir besin olan karabuğday unu, gluten hassasiyeti olanlar için inanılmaz lezzetler sunmaktadır. Besin değeri yüksektir , vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Dünya genelinde kullanımı çok yaygın olan karabuğdayın ülkemizde de son günlerde kullanımı artmıştır. Bu özel unun hammaddesi olan Karabuğday (Greçka) nasıl bir bitkidir, isterseniz bu bitkiyi tanıyalım. Çiğ karabuğday (greçka) nedir ? Kuzu kulağıgiller ailesinden, beyaz çiçekli, siyah tohumlu, glutensiz bir bitkidir. Greçka(Kreçka), Arap darısı veya kış bitkisi olarak da bilinir. Adı her ne kadar buğday olsa da küç Devamını Göster