YULAF EZMESİKabuğu soyulmuş yulafların buharda pişirilip ezilmesi ve yassı hale getirdikten sonra kurutulması ile elde edilen mamuldür. Yulaf ezmesi lif , demir, protein , potasyum , selenyum , folat, B1 , B2 , B6 vitaminleri , omega 3 yağ asitleri gibi besin maddelerini oluşan , sağlığa faydaları saymakla bitmeyen muazzam bir besindir. Tok tutucu özelliğinin yanısıra içerisinde bulunan bol lifler sayesinde kilo kontrolü sağlamak isteyenler için vazgeçilmez bir üründür. Peki yulaf nasıl bir bitkidir ?Yulafın bilimsel adı Avena sativa dır. İçeriğinde çok faydalı olanbeta-glukanadı verilen benzersiz bir çözünür lif vardır. Mükemmel bir lif ve karbonhidrat kaynağıdır. Protein ve yağ oranları diğer tahıllara göre daha düşüktür. Yulaf ezmesi nasıl tüketilmelidir ?Yulaf ezmesi ekmeği: Lezzetli kepekli bir ekmektir. Tarçın veya hindistancevizi eklenirse çok lez Devamını Göster