YULAF EZMESİ Kabuğu soyulmuş yulafların buharda pişirilip ezilmesi ve yassı hale getirdikten sonra kurutulması ile elde edilen mamuldür. Yulaf ezmesi lif , demir, protein , potasyum , selenyum , folat, B1 , B2 , B6 vitaminleri , omega 3 yağ asitleri gibi besin maddelerini oluşan , sağlığa faydaları saymakla bitmeyen muazzam bir besindir. Tok tutucu özelliğinin yanısıra içerisinde bulunan bol lifler sayesinde kilo kontrolü sağlamak isteyenler için vazgeçilmez bir üründür. Peki yulaf nasıl bir bitkidir ? Yulafın bilimsel adı Avena sativa dır. İçeriğinde çok faydalı olanbeta-glukanadı verilen benzersiz bir çözünür lif vardır. Mükemmel bir lif ve karbonhidrat kaynağıdır. Protein ve yağ oranları diğer tahıllara göre daha düşüktür. Yulaf ezmesi nasıl tüketilmelidir ? Yulaf ezmesi ekmeği: Lezzetli kepekli bir ekmektir. Tarçın veya hindistancevizi eklenirse çok Devamını Göster