YULAF KEPEĞİ Yulaf tanesini saran kabuk kısmıdır. Yulafın dış kısmı yani kabuğunun tüketime hazır hale getirilmesine yulaf kepeği denir. Yulafın öğütülmüş hali değildir. Bütün yararlı maddeleri içerisinde barındırmaktadır. Tek başına lezzetli bir yiyecek değil , başka yiyeceklerle beraber tüketilmektedir. Genellikle yoğurtla birlikte tüketilmektedir. Ayrıca kurabiyeler, ekmekler vb. unlu mamullerde kullanılabilir. Özellikle kahvaltılarda sütle pişirilip tüketilmektedir. Yulaf kepeğinin faydaları nelerdir ? ·İçerisinde çözülebilir lifler sayesinde sindirim sistemini düzenli çalışmasına katkı sağlamaktadır . ·İçerisinde yüksek miktarda B vitamini, mineral, protein, manganez, demir, magnezyum, çinko, E vitamini ve tiamin bulunur ·İçerisinde bulunan bir çok mineral ve vitamin ve proteinler sayesinde enerji verir, sağlıklı beslenme sağlamaktadır. ·Uzun süre tok tutma ve yavaş sindirilme özelliği vardır. Bu sayede kilo kontrolü sağlamak isteyenler için vazgeçilmez bir besindir. ·içerisinde omega 3, omega 6 yağ asitleri, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum ve çinko bileşenleri açısından zengindir. ·B1, B2, B3, B5, B6 ve B9 vitaminleri açısından çok zengindir. ·Yulaf kepeğinin en önemli ve besleyici özelliği beta glukan içeriğidir Peki yulaf nasıl bir bitkidir ? Yulafın bilimsel adı Avena sativa dır. İçeriğinde çok faydalı olan beta glukan adı verilen benzersiz bir çözünür lif vardır. Mükemmel bir lif ve karbonhidrat kaynağıdır. Protein ve yağ oranları diğer tahıllara göre daha düşüktür Raf ömrü ne kadardır ? Susam raf ömrü 1 yıldır. Nasıl ambalajlarda bulunur? 1000 g a kadar Kraft Doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır. 5- 10-25.000 g da Lamine Polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır. 5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır. Sevkiyat işlemi nasıl gerçekleştirilir? Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapılmaktadır. Tonajlı alımlar ambar, lojistik firmaları ve anlaşmalı nakliyeciler ile gerçekleştirilmektedir. Besin özellikleri nelerdir? Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için Enerji 371 kcal Yağ 5,3 g - Doymuş Yağ 0,9 g Karbonhidrat 56,5 g - Şekerler 1,9 g Protein 17,3 g Tuz 0,1 g Lif 10,4 g YULAF KEPEKLİ TATLI Malzemeler: 7-8 adet hurma Bir su bardağı blenderda öğütülmüş yer fıstığı Bir yemek kaşığı İngro yulaf kepeği Bir yemek kaşığı ham kakao Bir tutam tuz Yapılışı: Hurmalar 5-6 dakika kaynar suda bekletilerek yumuşaması sağlanır. Sonra yumuşayan hurmaları ve fıstık ezmesi blenderdan geçirilir , üzerine yulaf kepeğini ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Bir tutam tuz ve ham kakao eklenir ve iyice yoğurulur. Karışımı streç filmin üzerine alıp dikdörtgen şekline getirip bir kaba konur ve buzdolabında bekletilir. Ara öğünlerde sütle beraber tüketilir. Afiyet olsun