YULAF UNU Yulaf unu, en sağlıklı tahıl çeşitlerinden biri olan yulaf bitkisinin çekirdeklerinin iç kısmından elde edilen bir un çeşididir. Diğer bir ifade ile kabuğu çıkarılmış yulaf tanelerinin öğütülmüş halidir. Yulaf unu insanların yeni yeni rağbet ettiği , son zamanlarda sağlıklı beslenme trendinin artışıyla önem kazanan bir undur. Yulaf unundan yapılan yiyecekler uzun süre tazeliğini ve lezzetini korumakta, geç bayatlama özelliğine sahiptir. Ayrıca yulaf unu glisemik indeksi düşük bir un olmasından kaynaklı oldukça doyurucudur. Diğer unlara göre daha iri taneli, açık sarı ve gri renklerdedir. Yulafın bilimsel adı Avena sativa dır. İçeriğinde çok faydalı olanbeta-glukanadı verilen benzersiz bir çözünür lif vardır. Mükemmel bir lif ve karbonhidrat kaynağıdır. Protein ve yağ oranları diğer tahıllara göre daha düşüktü Devamını Göster