KAVRULMUŞ KARABUĞDAY Karabuğdayın ilk hasadından sonra tohumunun dış yüzeyinde siyah sert bir kavuz (zar/kabuk) yer alır. Bu kısım tüketime uygun olmadığından soyularak çıkarılır. Kabuk çıkarma işlemi ısıl işlem uygulanarak daha kolay gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle kahverenginin tonlarında olan karabuğdaylar ısıl işlem görmüş ürünlerdir. Kavrulmuş Karabuğdaydan Ekmek Yapılabilir mi? %100 karabuğday ekmeği yapımı için kavrulmuş karabuğday unu ve tanesi uygun değildir. Fakat farklı unların içerisine az miktarda karışım olarak eklenerek ekmek yapılabilir. Ekşi mayalı ve fermente ekmek yada unlu mamuller yapımı için çiğ karabuğday ve unu tercih edilmelidir. Kavrulmuş Karabuğdayda Glüten var mıdır? İngro Kavrulmuş Karabuğday Gluten İçerir mi? Karabuğday çeşitlerinin hiç birinin ürün yapısında doğal halinde glüten yer almaz. Fakat & Devamını Göster